O şehirlerde elektrik bedava oldu ‘Artık fatura gelmeyecek’

Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlar vatandaşın belini büküyor. Geçim derdinde olan çok sayıda kişi yüksek gelen faturalarını ödemekte zorlanıyor. Orman Bölge Müdürlüğü, vatandaşı sevindirecek yeni bir proje duyurdu.

Yeni düzenleme sonrasında o bölgede yaşayan vatandaşların yüzü gülecek. Hayata geçirilen güneş enerjisi projesi sayesinde artık elektrik tamamen bedava olacak ve o bölgede yaşayanların evlerine elektrik faturası gelmeyecek.

ÜSTÜNE PARA BİLE ALIYORLAR

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Bolu ve Düzce’ye bağlı köylerde hayata geçirilen proje kapsamında, destek almaya hak kazanan 129 köy evinin çatısına güneş enerjisi sistemiyle (GES) kuruldu.

Güneş enerjisi projesi, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenerek köylülerin yaşamını dönüştürdü. Bolu ve Düzce’de orman köylüleri, Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) projesi kapsamında evlerinin çatısına kurdukları GES ile hem kendi elektriklerini üretiyor hem de enerji satışı yaparak gelir sağlıyor.

ELEKTRİK BEDAVA OLDU

Elektriğin tamamen ücretsiz olduğu bu köylerde, güneş enerjisi sistemleri sayesinde elektrik kullanıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, sürdürülebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Güneş enerjisiyle üretilen elektrik, hem çevre dostu bir enerji kaynağı sağlıyor hem de köylülere ekonomik avantaj sunuyor.

ELEKTRİK FATURASI GELMİYOR

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, güneş enerjisi sistemleri sayesinde köylülerin kendi elektriklerini üretirken girdi maliyetlerini de düşürdüklerini belirtti. Bu yenilikçi yaklaşım, doğal kaynakların korunmasını ve enerji tasarrufunu hedefliyor.

Köylüler, güneş enerjisiyle üretilen elektriği kullanarak kendi enerji ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda ekonomik açıdan da kazanç sağlıyorlar.

Projenin desteklenmesi için 11 aileye 770.000 TL kredi verilirken, ayrıca 154.000 TL tutarında da hibe sağlandı. Şentürk, ORKÖY kapsamında 2023 yılında başlatılan kredi desteklerinin 2024 yılında da devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir