En düşük emekli aylığı artıyor! Kanun teklifi Meclis’ten geçti

En Düşük Emekli Aylığı Yükseldi: 16 Bin 881 TL

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemelerle en düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseldi. Çalışma Hayatında Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi, kuvvet komutanlarının görev süresini de 72 yaşına kadar uzatma imkanı getiriyor.

Yapılan düzenlemelerle, kuvvet komutanlarının görev süresi Genelkurmay Başkanı ile eşitlenerek, 72 yaşına kadar görev yapabilmelerine olanak sağlanacak. Ayrıca, Yüksek Askeri Şura kararıyla hizmet süresi uzatılan orgeneral ve oramirallerin görev süreleri, her dönem Cumhurbaşkanı onayıyla 1 yıl uzatılabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen asgari aylık ödeme işlemlerinde yetkili olacak. Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, bakanlık personelinin çalışma ve izin günlerine ilişkin düzenlemeler de hayata geçirildi.

“Emekli Aylığı Artışı Beklentileri Karşıladı”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, yapılan düzenlemelerle emekli aylığı asgari ödeme tutarının 16 bin 881 liraya yükseltildiğini belirtti. Kurt, “Emeklilerimiz için ne yapsak azdır. Emekli aylıklarındaki normal iyileştirmelere ek olarak seyyanen zamlar ve ilave refah payı artışlarıyla emekli aylıklarını destekledik.” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise en düşük emekli aylığının artırılmasına rağmen, açlık sınırının 26 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 80 bin lirayı geçtiğini söyleyerek, “En düşük emekli aylığı ne yazık ki 2 kuruşluk refah payı artışıyla beraber 16 bin 881 lira. Bizim komisyonda bir önerimiz vardı; ‘En düşük emekli maaşı en az asgari ücret kadar olsun’ demiştik.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda yapılan düzenlemelerle ilgili detayları paylaşarak, yapılan değişikliklerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurumsal işleyişini güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.

Related Posts

Rakıya zam geldi: İçmeye yürek ister!

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre haziranda enflasyon aylık 1,37 olurken yıllık yüzde 35,05’e geriledi. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 oldu. 3 Temmuz’da açıklanan verilere göre memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, işçi ve Bağ-Kur …

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (9 Temmuz 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,51 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.074,71 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 40,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,5 …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Trump yatırımcıları korkuttu! Dünya altının peşine düştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeleriyle küresel piyasalardaki endişe ve belirsizlik arttı. Yatırımcılar fiziksel altın destekli borsa yatırım fonlarına (ETF) akın etti. Dünya Altın Konseyi’ne göre, yılın ilk yarısında bu fonlara 38 milyar dolarlık giriş oldu.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.