ATM’lerde yeni dönem: Bankaların büyük değişikliği bugün başladı!

Bankaların, 2025 yılı itibarıyla uygulayacakları yeni ATM para yatırma limitleri hakkında detaylar açıklandı. Farklı bankaların limitleri ve işlem koşulları değişiklik gösterebilmektedir.

BANKALARIN ATM PARA YATIRMA LİMLERİ FARKLI

2025’te bankalar, ATM’lerden para yatırma için güncellenmiş limitleri duyurdu. Bu limitler, bankaların kendi ATM’lerinde geçerli olup, ortak ATM kullanımlarında farklılık gösterebilmektedir. Güncel limitler arasında ön plana çıkanlar şunlardır:

  • Yapı Kredi ve Enpara 185 bin TL ile en yüksek limiti sunmaktadır.
  • Garanti BBVA ve Fibabanka 100 bin TL’ye kadar işlem yapılmasına izin vermektedir.
  • Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım 20 bin TL limit belirlemiştir.
  • Vakıfbank, Halkbank, ING, QNB Finansbank ve Kuveyt Türk 50 bin TL sınırı uygulamaktadır.
  • Odeabank için limit 100 bin TL’dir.
  • Vakıf Katılım ise 2 bin 500 TL ile en düşük sınırı belirleyen banka konumundadır.

QR kodla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde bazı bankalar üst limit koymamakla birlikte, limit belirleyen bankalar genellikle para çekme ile sınırlıdır. Örneğin, İş Bankası ve Garanti BBVA QR işlemleri için 10 bin TL’ye kadar izin vermektedir. Bazı bankalar ise bu konuda açıklama yapmamıştır.

LİMİT AŞIMINDA UYGULANAN ÜCRETLER

ATM üzerinden yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde belirlenen limit aşıldığında, bankalar ek işlem ücreti talep edebilir. Bu sebeple, işlem öncesinde bankanın resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kartınıza özel limitlerin kontrol edilmesi önemlidir.

Ayrıca, bankalar müşterilerin segmentine, kart türüne veya işlem geçmişine göre farklı limitler belirleyebilir. Aynı bankanın farklı kartlarında dahi limit değişiklikleri görülebilir. Örneğin, İş Bankası bazı kartlarda 20 bin TL, bazılarında ise 10 bin TL çekim limiti uygulamaktadır.

2025’TE DİJİTAL İŞLEMLERDE LİMİTLER KONTROL EDİLMELİ

Dijital bankacılık hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla para yatırma ve çekme limitleri doğrudan etkilenmektedir. Her banka kendi sistemine göre limitlerini belirlediği için kullanıcıların işlem öncesi bu limitleri mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde işlem kısıtlamaları veya beklenmeyen ücretlerle karşılaşma riski mevcuttur.

Related Posts

Sigaraya zam geldi

3 Temmuz’da açıklanan enflasyonun ardından ÖTV oranları da arttı. Alkol, sigara ve akaryakıta devasa zamlar geldi. Bir sigara grubuna daha gelen zammın ardından işte güncel fiyatlar…

Şanlıurfalı ev hanımı çöpten topladıklarıyla iş kurdu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki ev hanımı Cemile Şahin, kurduğu atölyede çöplerden topladığı yünlerden yorgan yaparak satıyor.

Memur ve emekliye zam sonrası gözler maaşlarda! Zamlı aylıklar ne zaman yatar?

Milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık zam farkları geçtiğimiz gün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve milyonlarca kesimin alacağı zam farkları netleşti. En düşük emekli aylığı 14 bin 469 TL’den %16.67’lik artışla 16 bin 881 TL oldu. Peki SSK, Bağkur emeklileri ile memur ve memur emeklileri zamlı aylıkları ne zaman alır? İşte detaylar…

Ağ bağlantısında stratejik iş birliği

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek, kesintisiz ve güvenli ağ bağlantısı sunmak için iş birliği anlaşması imzaladı.

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Uranyum piyasaları hareketlendi

ABD uranyum vadeli işlemleri, 27 Haziran’da ulaşılan yedi ayın zirvesi olan 79 dolar seviyesinin ardından 78 dolar civarında işlem görüyor. Piyasalar, fon alımlarının enerji şirketlerinin teklif fiyatlarına etkisini değerlendirmeye devam ediyor …