Altın alacaklar dikkat! Barkod geliyor

Düğün Sezonuna Girerken Kuyumcular Hareketlendi

Düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kuyumcularda hareketlilik hız kazandı. Kuyucumlar sahte altın konusunda uyarılarda bulunurken, Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, “Oda olarak barkod sistemiyle ilgili bir çalışma başlattık. Her satıcı kendi ilindeki odalardan temin ederek, sattığı ürüne bu barkodu yapıştıracak, dolayısıyla altın güvenli ürün haline gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Kuyumcularda Vitrinler Altın İle Dolu

Havaların ısınmasıyla ve okulların yaz tatiline girdikten sonra Türkiye’de düğünler hız kazanıyor. Düğünlerin artmasıyla birlikte mobilyadan beyaz eşyaya, kılık kıyafetten kuyuma kadar birçok sektörde hareketliliği beraberinde getiriyor. En çok hareketlilik ise kuyumcularda yaşanıyor. Kuyumcu vitrinleri, yaklaşan yoğun döneme hazırlık olarak yeni ve göz alıcı modellerle donatıldı. Özellikle evlilik teklifleri ve nişan törenleri için tektaş yüzüklerde ve alyanslarda yoğun ilgi görülüyor.

Kuyumcularda En Çok Talep Görenler

Ayrıca, düğünlerde geline takılmak üzere hazırlanan bilezikler, kolyeler, küpelerden oluşan takı setleri ve yatırım amacıyla tercih edilen çeyrek, yarım, tam altın ile gram altınlar da en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor.

Güvenilir Yerlerden Alışveriş Yapılmalı

Altına olan geleneksel bağlılık ve bu ziynetin yatırım aracı olarak görülmesi, düğün alışverişlerinde altına talebin canlı kalmasını sağlıyor. Kuyumcular, bu dönemde alışveriş yapacak tüketicileri “sahte” ürünlere karşı dikkatli olmaları ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları konusunda da uyarıyor.

‘Sahte Altınlara Karşı Daha da Dikkatli Olunmalı’

Sönmez, Vatandaşlarımızın özellikle bu dönemde sahte altınlara karşı daha da dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın özellikle bu dönemde sahte altınlara karşı daha da dikkatli olmaları gerekiyor. Güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmaları mağduriyet yaşanmaması adına önemli bir adım olacaktır. Son dönemde e-ticaret platformları üzerinden de altın satışlarının yapıldığını görüyoruz. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Darphane ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, 2025’i ‘sahte altınla mücadele yılı’ ilan ettik”

“Altın Güvenli Ürün Haline Gelmiş Olacak”

“Oda olarak barkod sistemiyle ilgili bir çalışma başlattık. Her satıcı kendi ilindeki odalardan temin ederek sattığı ürüne bu barkodu yapıştıracak. Dolayısıyla altın güvenli ürün haline gelmiş olacak. Ayrıca kuyum ticareti yetki belgesi olmayanlar bu ticareti yapamazlar. Bununla ilgili de Ticaret Bakanlığı ile yürüttüğümüz bir çalışmamız var. Eylül ayında bir çalıştay organize ederek, bu durumları daha da formel hale getireceğiz”

“Fiyat Dalgalanmalarına Rağmen Gelinlerimiz İstediğini Alacaktır”

Sönmez, düğünlere yönelik takı alışverişlerinde gelinlik modeline göre seçimler yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Düğünlerde gelinler kıyafetlerini hangi ekolü benimseyerek yaptırdıysa ona uygun da takı tercih ediyor. Bunun ekonomik şartlarla bir alakası yok, tamamen kişilerin zevkleri ve kişisel tercihleriyle alakalı. Fiyat dalgalanmalarına rağmen gelinlerimiz istediğini alacaktır. Burada şunun altını özellikle çiziyorum, güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılması önemli. Ucuz altın diye bir şey yoktur.”

Related Posts

Uber’in Trendyol Go’yu devralmasına onay verildi

E-ticaret platformu üzerinden market ve yemek siparişi alanında faaliyet gösteren TRENDYOL GO hisselerinin %85’inin UBER tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Düğündeki şarkılara telif geldi: Gelin ve damat ödeyecek mi? İşte tüm detaylar

MESAM, düğün salonlarında çalınan müzikler için yıllık yaklaşık 6.500 TL telif ücreti almaya başladı. Uygulama yeni değil ancak kapsam genişlediği için gündeme geldi. Telif bedelini salonlar ödeyecek, çiftlerden talep edilmeyecek. İşte merak edilenler…

Türkiye imkansızı başardı tarih yazdı. Türk mühendislerinin büyük başarısı

Türkiye’nin savunma sanayii ve milli teknoloji hamleleri, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) tarafından geliştirilen TEI-PD170 turbodizel havacılık motoru ile Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attı. Bu motor, Türkiye’nin stratejik bağımsızlığı yolunda …

Türkiye’nin ‘elektronik harp’ gücü: Avrupa kapımızı çalabilir

Orduların en kritik kabiliyetlerinden olan elektronik harp meselesinde Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasında. Karada, havada ve denizde halihazırda kullanılan çok farklı milli sistemler var. Uzmanlar, askeri açıdan kendi ayakları üstünde durmayı hedefleyen Avrupa’nın elektronik harp teknolojisi için Ankara’nın kapısını çalabileceği görüşünde.

Malatya’da zirai don felaketi raporu: “Çiftçi yalnız, kayısı sahipsiz bırakıldı”

CHP Malatya İl Tarım Komisyonu tarafından zirai donun ilin ekonomisi ile tarım ve çiftçiye etkileri konusunda rapor hazırlandı. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, düzenlediği basın toplantısında raporu paylaşarak, değerlendirmelerde bulundu. Zirai …

Bayraktar TB3’ten yeni test: Peş peşe havalandılar! Kara hedeflerine salvo atışı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilen DENİZKURDU-2025 Tatbikatı kapsamında 2 adet Bayraktar TB3 SİHA hazırlık uçuşlarına başarıyla devam ediyor.